In 1976 besloot Harrie van Rijbroek tot de oprichting van een Vloerenbedrijf gespecialiseerd in Cement Dekvloeren. Het bedrijf werd gevestigd in Erp.

Na het behalen van het Vakbekwaamheids Diploma Terrazzo en Kunststeenbedrijf  groeide het bedrijf gestaag.
Het bedrijf sloot zich aan bij de werkgeversorganisatie Vereniging Terrazzo en Vloerenbedrijven waaruit later de N.O.A. is ontstaan.
Al snel behoorde grote aannemers zoals WILMA en van Grootel tot de vaste klantenkring.
In 1984 werd het pand in Erp te klein en verhuisde het bedrijf naar de locatie aan de Loopkantstraat in Uden.

Om de arbeidsomstandigheden te verbeteren werd in 1990 het SILO systeem ontwikkeld, wat heden in de markt staat als SBM.
In 1996 werd de directie uitgebreid met zijn broer Hans van Rijbroek en werd het productenpakket uitgebreid met Zwevende vloeren en  Calciumsulfaatgebonden Gietvloeren.
Op 25 oktober 1996 werd het bedrijf gecertificeerd voor Vloerkeur.

Op 3 juli 2000 is het bedrijf gecertificeerd door TÜV nederland QA volgens de norm VCA* (2000/03).

In  april 2001 bestond het bedrijf 25 jaar hetgeen gevierd is met personeel, familie en relaties.

In 2002 werden de eerst cementgebonden gietvloeren aangebracht. De gietvloer wordt steeds belangrijker voor Vloerenbedrijf van Rijbroek, wat een gunstige ontwikkeling is t.a.v. arbeidsomstandigheden.

In 2005 werd het pand wederom te klein en verhuisde  Vloerenbedrijf van Rijbroek naar nieuw pand op de Vliegeniersstraat 18 te Uden. Hier vindt tevens de opslag, overslag en het mengen van mortels plaats.

Heden biedt Vloerenbedrijf Van Rijbroek B.V. werk aan ca. 25 medewerkers en behoort het tot de toonaangevende bedrijven op het gebied van afwerkvloeren.