Waarom een afwerkvloer?

Er zijn verschillende redenen om een dekvloer- ofwel afwerkvloer – aan te brengen op een dragende ondergrond. Egalisatie en isolatie – zowel van warmte als van geluid – zijn daarvan de meest voorkomende. Daarnaast zijn er ook nog verschillende methodieken om een dekvloer aan te brengen: hechtend met de dragende ondergrond, los op een folie of zwevend op een isolatiepakket. Welke dekvloer en welke methodiek in uw geval het meest efficiĆ«nt is hangt geheel af van de functie die een afwerkvloer krijgt en van uiteenlopende omstandigheden in het bouwwerk zelf. Uiteraard geven wij daarin deskundig advies, zodat u later nooit voor onvoorziene situaties komt te staan.

Welke afwerkvloer?
Bij het aanbrengen van een afwerkvloer komt nogal wat kijken. Een zandcement dekvloer, een anhydriet gietvloer en een zwevende dekvloer hebben elk hun eigen voordelen. Ook elk hun eigen nadelen. Welk type dekvloer het meest geschikt is hangt volledig af van bijvoorbeeld de bouwconstructie, de snelheid die geboden is om een dekvloer aan te leggen, de voorwaarden die gesteld worden aan warmte- en geluidsisolatie, de vereiste sterkte,…

Wij weten, dankzij onze kennis en ervaring, welk type dekvloer in uw situatie het meest voor de hand ligt. Daarin geven wij u deskundig advies.

Logistiek
Bij het aanbrengen van de afdekvloer bekijken wij van tevoren hoe we dat het snelst en effectiefst kunnen doen. Dus passen wij de aanvoer van specie aan op de randvoorwaarden zoals die in uw project van toepassing zijn. Dat betekent dat wij ofwel de specie kant-en-klaar met een truckmixer op de bouwplaats aanleveren, ofwel de specie ter plekke aanmaken.